Verkoopbegeleiding

Bij aankoopbegeleiding zijn er verschillende fasen in het koopproces:

  • informeren en oriënteren
  • selecteren en adviseren
  • bezichtigingen en onderhandelingen
  • uitwerken en vastlegging van de afspraken in de koopovereenkomst
  • opmaken van de koopovereenkomst
  • juridische levering

Informeren en oriënteren

In deze eerste fase informeert u ons over uw woonwensen en wij informeren u over de mogelijkheden binnen uw zoekcriteria. Soms kan ‘out of the box’ denken en beoordelen, leiden tot nieuwe inzichten en aangepast woonwensen waar u eerder niet aan had gedacht.

Selecteren en adviseren

Vanuit het geselecteerde aanbod, maken wij met u een keuze en gaan wij bezichtigen. De organisatie daarvan wordt volledig door ons gecoördineerd en kan vanzelfsprekend ook op tijdstippen in de vroege ochtend of avond plaatsvinden, door de weeks of in het weekend.

Bezichtigen en onderhandelingen

De bezichtigingsronden zullen wij voortzetten totdat uw droomhuis is gevonden. Dan zullen wij in nauw overleg met u de onderhandelingen starten en u voorzien van alle noodzakelijke informatie en aanvullende gegevens, opdat uw besluit en aankoop weloverwogen en zonder ongewenste verrassingen is. Indien nodige zullen wij u adviseren om specialisten te consulteren voor bijvoorbeeld een bouwkundige onderzoek, fiscaal of juridisch advies.
Alle aspecten zoals courantheid, marktwaarde, eventueel van toepassing zijnde erfpachtrechten en publiekrechtelijke en/of privaatrechtelijke bepalingen worden meegenomen in de onderhandeling en te voeren onderhandelingsstrategie. De koop wordt vastgelegd in een koopakte. Wij adviseren en begeleiden u bij de totstandkoming en vastlegging van de koopovereenkomst.

Levering en afronding

Wij adviseren u tot aan de levering/het transport, bij de notaris. Vóór de levering vindt een eindoplevering plaats die wij voor u begeleiden en uitvoeren. Daarbij praktische zaken als het overzetten van contracten met de diverse nutsbedrijven niet uit het oog verliezend.